SHMYO öğrencilerimizin 2023-2024 yılı Bahar Dönemi İşletmede Mesleki Eğitim Yerleri Açıklanmıştır!

• Mesleki eğitim yerleştirmeleri anket için belirlenen süre içerisinde öğrencilerimizin kendi talepleri doğrultusunda Kariyer Merkezi Daire Başkanlığı tarafından planlanmıştır.
  •
  • Yerleştirmeler, Üniversitemize verilen kontenjan sayılarına göre yapılmaktadır.
  •
  • Kariyer Merkezi Daire Başkanlığı tarafından yönlendirilen öğrencilerin dönem içerisinde çeşitli sebeplerle herhangi bir kuruma değişiklik olarak 2.yönlendirmesi yapılmayacaktır.
  •
  • Mesleki Eğitim yerini kendisi bulan öğrencilerimizin staj formlarını başlama tarihlerinden 5 iş günü öncesinde ofisimize elden teslim ya da kariyermerkezi@uskudar.edu.tr adresine göndermelerini rica ederiz. Öğrencilerimizin aşağıdaki tabloda belirtilen türlere göre formlarında işaretleme yapmalarını rica ederiz.
  •
  • Mesleki Eğitim yeri için anket dolduran ve bizim tarafımızdan yerleştirilen öğrencilerin sonraki süreçte Mesleki Eğitim yerini kendisinin bulmak istemesi söz konusu olursa bu durumu kariyermerkezi@uskudar.edu.tr adresine mail atarak bildirmeleri gerekmektedir.

2023-2024 Bahar Dönemi İşletmede Mesleki Eğitim Yeri Açıklama Sistemi: https://app.uskudar.edu.tr/form/kariyer/uygulama_yeri

*Öğrencilerimizin toplaması gereken evraklar sistem içerisinde belirtilmiştir. UYULMASI GEREKEN KURALLAR VE ÖNEMLİ BİLGİLER kısmının okunması önemlidir.

Uyulması Gereken Kurallar ve Önemli Bilgiler (2024).pdf

İl Sağlık için Gerekli Evraklar:

1. Öğrenci Belgesi ( e-Devlet ya da Okuldan Islak İmzalı)
  2. Nüfus Cüzdan Fotokopisi
  3. Fotoğraf 1 Adet
  4. SGK Durum Belgesi  - SGK belgesi hakkında;

Sigorta belgelerinize e-devlet üzerinden arama kısmına ‘’4A İşe Giriş-Çıkış bildirgesi’’ yazarak ulaşabilirsiniz.

Daha önce yaz stajını ya da okula bildirerek gönüllü stajını yapmış öğrencilerimizin sigorta başlangıçları eski tarihli olarak gözükmektedir. Sigorta belgenizde 16. Maddede bulunan tarihi kontrol ederek, eski tarihli görünmesi durumunda başlama tarihinizden önce kariyer merkezinden belgenize onay almalısınız. Bu işlem için belgenizin çıktısını yanınızda bulundurunuz. Başlama tarihi ile aynı gün olan sigorta belgeleri için bu işleme gerek yoktur ve yapılmamaktadır.

1. İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Eğitimi Aldığına Dair Evrak  (ALMS sisteminden online eğitim ile alınır. Sorularınız için buse.tekin@uskudar.edu.tr)
  2. Zorunlu Staj Formu/ Staj Kabul Formu 2 Nüsha
  1. Kariyer Merkezi Web Sayfasından çıkarabilir ya da buraya tıklayabilirsiniz.
  2. Staj başvuru formunuzu kariyer merkezine teslim etmeniz gerekli değildir. Yalnızca mesleki eğitim yerini kendisi bulan öğrencilerin teslim etmesi zorunludur. Formunuzu danışman hocanıza imzalatmalısınız.
  1. Mesleki Eğitim Staj Sözleşmesi
    1. Kariyer Merkezi Web Sayfasından çıkarabilir ya da buraya tıklayabilirsiniz. (Üsküdar Üniversitesi staj sözleşmesi olan değil Mesleki Eğitim Staj Sözleşmesi isimli evrakı hazırlamalısınız.)
  1. Mesleki Eğitim Staj Sözleşmesini danışman hocanıza imzalatabilirsiniz.
  1. Yaka Kartı (Okul Logosu olan okul giriş kartı)
  2. Staj Yapılacak Bölüm ile ilgili Forma (İlgili Hastane ile iletişime Geçilerek)
  3. Aile Hekimliğinden Aşı Kartı (Tetanos)

* KKK (Kızamık, Kabakulak ve Kızamıkçık)

**Suçiçeği

***Hepatit A ve Hepatit B

11- Sağlık Kurul Raporu ‘’Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Çalışabilir’’ ibareli olması gerekmektedir.  (z uzman muayenesi, psikiyatri muayenesi sonuçları olmalı)

*Gerektiğinde İş Yeri Hekiminin Uygun Gördüğü Diğer Tetkik, Tahlil ve Belgeler

**Özel veya Devlet Hastanelerinden Temin Edilebilir. Ancak öncelikle staj yapılacak kurum ile iletişime geçilmelidir

*** Rapor en fazla 2 (iki) ay öncesine ait olmalıdır (staj başlangıç tarihinden)

**** Islak İmzalı Öğrenci Belgesi ile ücretsiz olarak Kamu Hastanelerinden temin edilebilmektedir.

*İSTENEN TETKİKLER

-HBsAg, anti-HBs, anti-HCV, anti-HIV, Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak IgM ve IgG, Hemogram, AST, ALT, Üre, Kreatinin, Glukoz, Kan Grubu sonuçları,

-KBB uzman muayenesi veya odyometri sonucu ( gürültü riski olan yerlerde staj ya -EKG raporu ve akciğer grafisi raporu,

-Göz uzman muayenesi, psikiyatri muayenesi sonuçları,